ГоловнаСвіт

Трамп збирає мітинг на галявині Білого дому, - ЗМІ

Планується, що президент США виступить з промовою з балкона.

Трамп збирає мітинг на галявині Білого дому, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп збирає в суботу мітинг на Південній галявині Білого дому, який стане його першим публічним заходом після офіційного оголошення про його захворюванні COVID-19.

Про це повідомляє CNN.

"Президент Дональд Трамп відновить публічні заходи в суботу і знову створить потенційну загрозу для інших життів", - йдеться у повідомленні.

Телеканаол наголошує, що президент збирає гостей тільки через дев'ять днів після того, як він оголосив про свій діагноз COVID-19.

Планується, що Трамп виступить з промовою з балкона.

Нагадаємо, результати тестів на COVID-19 підтвердили хворобу у Дональда Трампа і його дружини Меланії 2 жовтня. Наступного дня Трампа госпіталізували. 5 жовтня хворий на CОVID-19 Трамп заявив, що залишає госпіталь та повертається до Білого дому.

Позитивний тест на COVID-19 також отримала близька помічниця президента США Гоуп Гікс. Тести на ковід також здали віцепрезидент США Майк Пенс і його дружина, а також голова Мінфіну США Стівен Мнучін. Їхні тести показали негативний результат. Держсекретар Майк Помпео, який перебував у європейському турне, теж здав аналіз на коронавірус COVID-19, його результати негативні. Тест Байдена на коронавірус виявився негативним.

5 жовтня речниця Білого дому Кейлі Макенані повідомила, що отримала позитивний результат тесту.

За даними телеканалу АВС, на цей момент зафіксовано 34 випадки зараження високопоставлених співробітників американської адміністрації та осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram