ГоловнаСвіт

Космічна вантажівка Cargo Dragon успішно зістикувалася з МКС

Корабель доставив на МКС близько 2,5 тонн продовольства і обладнання для експериментів.

Фото: https://blogs.nasa.gov/

Виведений на орбіту американський вантажний космічний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX в неділю успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією. Про це повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору.

Стикування сталася о 14:47 за київським часом.

"Cargo Dragon пристикувалася до американського сегменту станції - модуля Harmony. Корабель, що перед цим зблизився з МКС, був захоплений за допомогою 17-метрової руки-маніпулятора Canadarm-2, якою керував італійський астронавт Лука Пармітано", - йдеться в повідомленні.

Подальша підводка "вантажівки" дистанційною рукою-маніпулятором до МКС і сам процес приєднання його до американського сегменту станції - модуля Harmony здійснювався за командами з Центру управління польотами НАСА в Х'юстоні.

Cargo Dragon доставив на МКС близько 2,5 тонн продовольства, а також обладнання і матеріалів для проведення 38 наукових експериментів екіпажем станції.

19-й за рахунком вантажний космічний корабель Cargo Dragon вивела на орбіту Землі ракета-носій Falcon 9 в минулий четвер в рамках комерційного контракту між НАСА та компанією SpaceX з постачання МКС.

Запуск був здійснений з 40-го стартового комплексу на авіабазі на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram