ГоловнаСвіт

Мітингувальники в Мінську ухвалили резолюцію за незалежність Білорусі від РФ

Акція проти поглиблення інтеграції триває другий день.

Фото: EPA/UPG

У Мінську другий день триває акція проти поглиблення інтеграції Білорусі та Росії. Про це повідомляє "Хартія-97".

"На мітинг прибули жителі з різних міст країни. Учасники акції вирушили в ходу вулицями Мінська, їх число налічує кілька тисяч. Міліція намагається затримувати людей, проте учасники намагаються не допустити цього", - пише видання.

Мітингувальники прийняли резолюцію на підтримку незалежності Білорусі і принесли її до посольства РФ, зажадавши передати документ російським дипломатам. Будівлю посольства взяли в кільце бійці білоруського ОМОНу.

“У резолюції висловлюється протест проти так званої глибокої інтеграції Білорусі та Росії, підписання "дорожніх карт", заявляється про нелегітимність будь-яких угод, які підпишуть влада Білорусі і Росії. Угоди, підписані диктаторами Лукашенком і Путіним і їх довіреними особами, білоруси не визнають і не будуть їм підкорятися", - йдеться в повідомленні.

Учасники акції закликали міжнародне співтовариство до солідарності з білоруським народом, попросили не визнавати легітимними угоди про інтеграцію і ввести санкції за їх підписання.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, в кінці листопада Путін і Лукашенко домовилися створити єдині парламент і уряд. Повідомлялося, що запланована Союзна держава - це наддержавне об'єднання РФ і Білорусі з організацією єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного і культурного просторів.

7 грудня Лукашенко і Путін провели п'ятигодинні переговори про "союзну державу". Президент Білорусі заявив, що не вимагає нічого, "тільки рівні умови".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram