ГоловнаСвіт

Іран вимагає від США $50 млрд за збиток від санкцій

Тегеран вважає це умовою для повернення до ядерної угоди.

Іран вимагає від США $50 млрд за збиток від санкцій

Іран повернеться до ядерної угоди за умови, що Вашингтон виплатить Тегерану $50 млрд в якості компенсації збитку від санкцій. Про це заявив секретар Ради політичної доцільності країни (дорадчий орган при вищому керівника Ірану) Мохcен Резайе. Про це пише ISNA, передає РБК.

За його словами, Тегерану потрібні умови, що виходять за межі Спільного всеосяжного плану дій (СВПД).

"Якщо вони [американці] хочуть відновити угоду, вони повинні не повернутися до неї самі, а й виплатити щонайменше $50 млрд як компенсацію", - сказав Резайе

"На думку американців, бойкот імпорту та експорту повинен був перервати торгівлю Ірану і поставити Іран на стовідсоткову блокаду. З самого початку ми говорили, що ці дії не залишаться без відповіді", - додав він.

Раніше президент Ірану Хасан Роухані заявив, що його країна не буде вести будь-які переговори з США під тиском. Наступного дня він заявив про готовність Тегерана сісти за стіл переговорів з ядерної угоди в форматі "5 + 1" (США, Росія, Китай, Великобританія, Франція і Німеччина), додавши, що Трамп в обмін на це запропонував зняти всі санкції з Ісламської Республіки. Президент США пізніше спростував цю заяву.

Нагадаємо, МАГАТЕ заявило про порушення Іраном умов "ядерної угоди". Країна почала збагачувати уран в високотехнологічних центрифугах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram