ГоловнаСвіт

У Швейцарії продали колекцію спортивних автомобілів, вилучених у сина африканського диктатора

25 машин купили колекціонери з різних країн за більш ніж $27 млн.

У Швейцарії аукціонний будинок організував розпродаж колекції спортивних автомобілів класу люкс, вилучених у віцепрезидента і сина президента Екваторіальної Гвінеї Теодорина Нгеми Обіанга. Про це повідомляє The Associated Press.

Фото: apnews

Колекція налічувала 25 машин, її продали більш ніж за $27 млн. У списку лотів було сім автомобілів Ferrari, три Lamborghini, п'ять Bentley, a також Maserati і McLaren.

Найбільшим лотом став Lamborghini Veneno Roadster 2014 року. Він коштував покупцеві в $8,4 млн. Модель цього суперкара існує у дев'ятьох екземплярах. Інший великий лот - гоночний гібридний автомобіль з лімітованої серії LaFerrari.

Фото: apnews
Фото: apnews

Зазначається, що у 2016 році проти Нгеми Обіанга швейцарська прокуратура порушила справу за звинуваченням у відмиванні грошей і нецільовій розтраті державних коштів. У розслідуванні брали участь влада США, Кайманових островів, Франції, Монако, Данії, Нідерландів і Маршаллових островів.

У лютому 2019 року справу припинили в обмін на конфіскацію машин, оскільки у швейцарському законодавстві передбачено, що звинувачення у фінансових махінаціях можуть бути зняті за компенсацію, яка піде на соцпрограми.

У 2014 році за рішенням прокуратури США на аукціоні вже продали маєток Нгеми Обіанга у Флориді, автомобіль Ferrari і шість статуй Майкла Джексона в натуральну величину. Сам він стверджував, що це майно купив на законно зароблені кошти.

У жовтні 2017 року суд у Парижі заочно засудив Нгему-молодшого до 3 років ув'язнення умовно за привласнення державних грошей.

Нагадаємо, на початку липня повідомляли, що від початку року в Україні зареєстрували 250 тисяч імпортних легкових автомобілів з пробігом і тільки 39,5 тис. нових. Це майже ушестеро більше проданих б\у авто порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram