ГоловнаСвіт

Нафтопереробні заводи атакували дрони іранського виробництва, - Ер-Ріяд

Відповідальність за атаки 14 вересня взяли на себе повстанці-хусити з Ємену.

Нафтопереробні заводи атакували дрони іранського виробництва, - Ер-Ріяд
Пожар на нефтяном заводе компании Saudi Aramco
Фото: Saudi Aramco

Безпілотники, які 14 вересня обстріляли два нафтопереробних заводи в Саудівській Аравії, були зроблені в Ірані.

Про це заявив представник міжнародної військової коаліції під керівництвом Ер-Ріяда, передає DW.

Дані розслідування вказують на те, що "зброю, яку використовували під час обох нападів, було вироблено в Ірані", - цитує інформагентство AFP. Зараз, за словами спікера, слідчі намагаються дізнатися, звідки прибули дрони, які завдали ударів по нафтопереробних заводах. Згідно з попередніми даними розслідування, безпілотники прилетіли не з Ємену.

Водночас американські медіа поширили супутникові знімки з посиланням на неназваних представників влади США. Знімки вказують на те, що атаки на нафтопереробні заводи в Саудівській Аравії не могли бути здійснені з території Ємену, повідомляє dpa.

Нагадаємо, 14 вересня близько 10 безпілотників атакували найбільший нафтопереробний завод, а також нафтове родовище, які належать компанії Saudi Aramco, що призвело до пожеж. В результаті Саудівська Аравія вдвічі скоротила видобуток нафти. В понеділок ціна на нафту марки Brent підскочила на 19% і становила $71,95 за барель.

США звинуватили Іран в атаці на саудівські нафтові потужності, Іран звинувачення заперечує. Відповідальність за атаку, вчинену за допомогою безпілотників, взяли на себе єменські повстанці-хусити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram