ГоловнаСвіт

Кемерон: Борис Джонсон підтримав брекзит лише заради кар'єри

"Хоч хто б із торі очолив сторону за брекзит, той відразу став би улюбленцем". 

Кемерон: Борис Джонсон підтримав брекзит лише заради кар'єри
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр Девід Кемерон у своїх мемуарах пише, що нинішній глава уряду Борис Джонсон не вірив у брекзит під час кампанії з підготовки референдуму 2016 року і підтримав євроскептиків тільки через свої політичні амбіції.

Про це йдеться в публікації  BBC.

Колишній прем'єр-міністр вважає, що, коли Джонсон вирішував, яку кампанію йому підтримати - "Піти" або "Залишитися", - його хвилювало лише те, що буде кращим для його власної політичної кар'єри.

"Хоч хто б із високопоставлених членів торі очолив сторону за брекзит, настільки потужно заряджену духом патріотизму, незалежності й романтики, той відразу став би партійним улюбленцем, - вважає Кемерон. - Він [Джонсон] не хотів ризикувати й дати можливість якомусь іншому помітному політику - зокрема, Майклу Гоуву - отримати цю корону".

"Я дійшов висновку, що він [Борис Джонсон] зробив ставку на результат, у який сам не вірив, тільки заради своєї політичної кар'єри", - пише Кемерон.

За словами колишнього прем'єр-міністра, Джонсон під час агітування за вихід з Євросоюзу в приватному порядку порушував питання про можливість проведення другого референдуму, після нових переговорів з ЄС.

Фрагменти нової книги Кемерона опубліковано в газеті Sunday Times.

В опублікованому в суботу інтерв'ю газеті Times Кемерон зізнався, що почувається вкрай депресивно з приводу проведеного 2016 року референдуму, розуміючи, що деякі люди йому ніколи за це не пробачать.

Водночас він виправдовує своє рішення його провести, кажучи, що питання з приводу Євросоюзу мало бути вирішене.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram