ГоловнаСвіт

Туреччина отримала другу батарею російських С-400

На озброєння комплекси надійдуть у квітні наступного року.

Туреччина отримала другу батарею російських С-400
Ракетно-зенитый комплект С-400 "Триумф" прибыл в Турцию
Фото: pakistantoday.com.pk

Туреччина отримала всі компоненти другої батареї російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Про це повідомляють на сайті турецького Міністерства оборони.

Постачання здійснювали на авіабазу Мюртед в Анкарі з 27 серпня.

Роботи зі встановлення системи і навчання персоналу тривають. Систему заплановано ввести в експлуатацію у квітні 2020 року.

Усього за контрактом Анкара отримає від Москви чотири дивізіони зенітно-ракетних комплексів.

Фото: www.msb.gov.tr

Фото: www.msb.gov.tr

Раніше повідомлялося, що Мінфін США вивчає питання запровадження санкцій проти Туреччини через придбання російських С-400.

Нагадаємо, Росія розпочала постачання зенітно-ракетних комплексів С-400 до Туреччини в липні. Контракт між країнами на постачання ЗРК С-400 був підписаний наприкінці 2017 року. Пізніше глава корпорації "Ростех" Сергій Чемезов повідомив, що мова йде про чотири дивізіони С-400 на загальну суму близько 2,5 млрд доларів.

На початку червня 2019 року постійний представник США в НАТО Кей Бейлі Хатчинсон заявив, що Туреччина повинна зробити вибір між російськими ЗРК С-400 і американськими винищувачами F-35. У США побоюються, що одночасне використання російської і американської зброї дозволить Москві отримати доступ до секретної інформації про нові F-35.

Однак під час зустрічі на саміті G-20 наприкінці того самого місяця президент Дональд Трамп пообіцяв не карати Анкару за придбання С-400 у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram