ГоловнаСвіт

Колишнього диктатора Мугабе поховають у спеціально побудованому мавзолеї

Експрезидент Зімбабве правив країною 37 років.

Колишнього президента Зімбабве Роберта Мугабе поховають у мавзолеї, який мають побудувати протягом місяця. Про це пише Telegraph.

У суботу, 14 вересня, на національному стадіоні столиці Зімбабве Хараре пройшла церемонія прощання з колишнім президентом.

Церемонія прощання з колишнім президентом Робертом Мугабе
Фото: EPA/UPG
Церемонія прощання з колишнім президентом Робертом Мугабе

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Перед цим між владою і частиною родичів Мугабе виникла суперечка, де і як ховати колишнього диктатора.

"Представники влади хотіли поховати його на Акрі Героїв - на кладовищі, яке відкрив сам Мугабе. Раніше там була похована дружина президента Саллі Мугабе. Однак у підсумку було вирішено поховати експрезидента в спеціальному мавзолеї, який побудують протягом місяця", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, Роберт Мугабе помер 6 вересня в 95-річному віці після важкої хвороби.

Політик, що згодом одержав репутацію диктатора, народився 21 лютого 1924 року, коли Зімбабве ще називалася Родезією. З 1964 по 1974 рік перебував в ув'язненні за критику уряду. У 1973 році, перебуваючи в тюрмі, він був обраний президентом Африканського національного союзу Зімбабве, одним із засновників якого він був.

Мугабе з 1980 року обіймав посаду прем'єр-міністра Зімбабве. У 1987 році він скасував посаду прем'єра, а себе призначив президентом країни.

Політика відсторонили від влади у 2017 році. У результаті військового перевороту його змістили з посади глави держави, яку він займав протягом 37 років, і помістили під домашній арешт.

Роберта Мугабе називали "найстаршим диктатором у світі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram