ГоловнаСвіт

За контрабанду бурштину в Польщі затримали двох українців

Вони стверджують, що є співробітниками українських спецслужб.

За контрабанду бурштину в Польщі затримали двох українців
Спецоперацию по задержанию провели в ресторане
Фото: https://www.zycie.pl

У Польщі затримали двох українців у рамках спецоперації по боротьбі з контрабандою бурштину. Про це повідомляє пресслужба Центрального антикорупційного бюро Польщі.

Затримання відбулося 13 вересня.

"Спецоперація, яку проводить Центробанк, стосується контрабанди великої кількості бурштину з України на територію Республіки Польща. Зібрані у цій справі матеріали будуть направлені в Національну прокуратуру", - йдеться в повідомленні.

Затримані українці стверджують, що є співробітниками українських спецслужб. Крім громадян України, під час спецоперації були затримані ще четверо осіб, громадян Польщі.

Відзначається, що під час затримання спецназівці використовували шумові гранати.

Нагадаємо, на початку вересня Зеленський вніс в Раду законопроєкт про кримінальну відповідальність за незаконний видобуток або переміщення бурштину через кордон. Законопроєкт №2059 визначено главою держави як невідкладний. У ньому пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 240-1 "Незаконний видобуток бурштину".

Стаття передбачає штраф від 51 тис. гривень до 170 тис. гривень або обмеження волі на строк від трьох до шести років або позбавлення волі на той самий строк за реалізацію, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення або переробку незаконно добутого бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram