ГоловнаСвіт

У Франкфурті-на-Майні евакуювали понад 16 тисяч людей через знешкодження бомби

500-кілограмову бомбу часів Другої світової виявили під час будівельних робіт.

У Франкфурті-на-Майні евакуювали понад 16 тисяч людей через знешкодження бомби
500-килограммовую бомбу времен Второй мировой обнаружили при строительных работах.
Фото: EPA/UPG

У Франкфурті-на-Майні в неділю, 7 липня, проходить підготовка до операції зі знешкодження бомби часів Другої світової війни, в зв'язку з чим було евакуйовано близько 16,5 тисячі осіб, в тому числі 25 пацієнтів однієї з лікарень, перебувають в комі. Про це пише Немецкая волна.

Жителі мали покинути свої будинки до 8 ранку за місцевим часом. Після цього правоохоронці почали перевіряти, чи не залишився хтось в зоні проведення операції зі знешкодження - в тому числі на вертольоті з повітря, використовуючи тепловізійну камеру.

Рух громадського транспорту зупинено, також закритий зоопарк.

500-кілограмова бомба часів Другої світової війни була виявлена під час будівельних робіт поблизу будівлі Європейського центробанку (ЄЦБ). Операція з знешкодження ускладнена тим, що підривники, які повинні вилучатися з бомби під час дистанційного управління, сильно деформовані.

Видання відзначає, що в 2017 році через знешкодження бомби вагою 1,8 тонни в північній частині Франкфурта-на-Майні були евакуйовані 65 тисяч осіб. Це стало наймасовішою евакуацією в Німеччині з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, 5 червня західні лідери відзначили 75-ту річницю висадження союзників у Нормандії. Урочистості відбулися в місті Портсмуті в Великобританії. Путіна на святкування не запросили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram