ГоловнаСвіт

Громадянин Німеччини постав перед судом за співпрацю з бойовиками "ДНР"

43-річний виходець з ексСРСР вважав за свій обов'язок захищати "ДНР" від української армії.

Громадянин Німеччини постав перед судом за співпрацю з бойовиками "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Громадянин ФРН в середу, 3 липня, постав перед судом в Дортмунді за звинуваченням у співпраці з сепаратистами в самопроголошеній "Донецькій Народній Республіці" ("ДНР").

Обвинувачений з міста Льоні в східній частині Вестфалії визнав, що в період з 2014 по 2016 рік він був членом одного з озброєних спецпідрозділів "ДНР". У той же час він стверджує, що ніколи не брав участі в бойових діях на Донбасі, передає DW.

Підсудний - уродженець СРСР, його батько - українець. Він був затриманий після повернення в ФРН в аеропорту Ганновера. Йому ставиться в провину підготовка масштабного насильницького акту, що створює загрозу для держави, а також порушення закону про контроль над бойовими озброєннями.

На суді в Дортмунді 43-річний обвинувачений показав, що вважав своїм громадянським обов'язком захищати невизнану "Донецьку народну республіку" від української армії. За його словами, його навчили, як поводитися зі зброєю, але спочатку він, будучи професійним зварником, займався лагодженням зруйнованих газо- і водопроводів, згодом же вступив до підрозділу охорони, але "ніколи не був на фронті".

Обвинувачений стверджує, що під кінець його охопило повне розчарування. "Я надавав підтримку людям, які наживалися на війні", - пояснив він. На думку спостерігачів, обвинувачений може розраховувати на умовне покарання.

Як повідомлялося, в Чехії військового, який воював за "ДНР", засудили до трьох років умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram