ГоловнаСвіт

Комітет ПА ОБСЄ ухвалив резолюцію про окупацію Росією частини Грузії

РФ закликає скасувати рішення про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії.

Комітет ПА ОБСЄ ухвалив резолюцію про окупацію Росією частини Грузії

Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) підтримав резолюцію про окупацію Росією частини Грузії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання комітету ОБСЄ.

"Комітет прийняв резолюцію, в якій Росію закликають скасувати своє рішення про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії", - йдеться в повідомленні.

Також в резолюції звинувачують Росію в анексії частини Грузії. Автором тексту резолюції є грузинська парламентарка Софіо Кацарава.

Крім того, в Парламентській асамблеї ОБСЄ висловили підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії, а також засудили Росію за грубі порушення прав осіб на окупованих грузинських територіях і нарощування військової присутності.

Росія в серпні 2008 року окупувала п'яту частину території Грузії і створила там маріонеткові державні утворення Абхазія і Південна Осетія. У Тбілісі вважають Цхінвалі і Сухумі тимчасово окупованими територіями і сподіваються повернути контроль над регіонами, що відкололися .

Нагадаємо, вчора комітет ПА ОБСЄ прийняв резолюцію про російську окупацію Криму. Резолюцію підтримали 54 члени комітету, проти - 6, утрималися - 6.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram