ГоловнаСвіт

США зірвали призначення російського розвідника в ООН

США відмовилися впускати в країну громадянина Росії, оформленого на роботу в секретаріат Організації Об'єднаних Націй.

США зірвали призначення російського розвідника в ООН
Фото: Facebook/Петро Порошенко

Спецслужби США відмовилися впускати в країну громадянина Росії, оформленого на роботу в секретаріат Організації Об'єднаних Націй. Як стало відомо LB.ua, ним виявився кадровий військовослужбовець Збройних сил РФ, співробітник ГРУ полковник Сергій Тюленєв.

17 жовтня, спікер російського МЗС Марія Захарова на брифінгу заявила, що американська сторона "без будь-яких причин відмовила у в'їзді росіянинові, офіційно призначеному на посаду в секретаріат ООН". Вона додала, що з відповіддю зволікали цілий рік, "створивши проблему самій організації з довго незакритою вакансією". Інших подробиць вона не навела.

За інформацією LB.ua, полковник Сергій Тюленєв є випускником (1992 року) Рязанського повітряно-десантного училища. Раніше він працював при посольстві РФ у США на посаді старшого помічника військового аташе. Військові аташе є, за даними видання "Медуза", кадровими співробітниками військової розвідки - ГРУ ГШ ЗС РФ, їх готують у московській Військової академії Міноборони (вулиця Народного ополчення, 50) на другому факультеті.

Співрозмовник LB.ua зазначив, що Тюленєв влаштувався не просто в секретаріат ООН, а в Департамент миротворчих операцій ООН.

"Росіян дуже турбує перспектива миротворчої місії на окупованому Донбасі, і вони максимально напружилися, щоб впровадити туди кадрових розвідників", - сказав він, додавши, що кандидатуру Тюлєнєва лобіювало російське посольство і представництво при ООН.

Зазначимо, що тепер термін очікування обов'язкових співбесід для громадян Росії під час отримання візи в США становить 300 днів. Захарова на брифінгу також поскаржилася, що американська сторона "в масовому порядку зриває поїздки в рамках ділових, культурних, спортивних, гуманітарних контактів".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram