ГоловнаСвіт

Путін заявив, що в разі ядерної війни росіяни потраплять у рай

"Ми жертви агресії, ми, як мученики, потрапимо в рай. А вони просто здохнуть".

Путін заявив, що в разі ядерної війни росіяни потраплять у рай
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія "ніколи не стане ініціатором військових дій, у тому числі і застосуванням ядерної зброї", але в разі ядерного удару, за його словами, всі росіяни потраплять у рай.

Про це він заявив на засіданні дискусійного клубу "Валдай".

"Агресор повинен знати, що відплата неминуча. Ми - жертви агресії, ми, як мученики, потрапимо в рай. А вони просто здохнуть. Тому що навіть покаятися не встигнуть", - сказав Путін.

Він також підкреслив, що Росія нічого не боїться, але готова застосувати ядерну зброю, якщо переконається, що потенційний агресор завдасть "у відповідь - зустрічний" удар по РФ.

"Ми взагалі нічого не боїмося. Коли твоя країна з такою територією, з населенням, готовим життя віддати за Батьківщину, - з цим нічого ніхто не може вдіяти", - сказав Путін.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN повідомив з посиланням на дані супутників, що Росія модернізує бункери для ядерної зброї під Калінінградом.

У березні Путін присвятив розповіді про нову російську зброю значну частину свого щорічного послання до Федеральних зборів. Він заявив, що в РФ створена й успішно пройшла випробування нова крилата ракета з енергетичною ядерною установкою, яка "володіє необмеженим радіусом дії і непередбачуваною траєкторією польоту".

Під час промови Путіна показали 3D-ролик запуску балістичної ракети "Сармат", оснащеної системою подолання протиракетної оборони. Російський президент звинуватив США у розвитку систем ПРО по всьому світу і заявив, що російська оборонна промисловість не стоїть на місці і придумує способи подолання цих систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram