ГоловнаПолітика

Росія розмістила в Криму шість ядерних боєголовок, - Джемілєв

"Ні НАТО, ні наша зовнішня розвідка не володіє даними. Виходить, що розвідка кримських татар сильніша від усіх, чи що?"

Росія розмістила в Криму шість ядерних боєголовок, - Джемілєв
Фото: agentstvo.com.ua

Росія перетворила окупований Крим на військову базу і розмістила там ядерну зброю.

Про це лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив в ефірі 5 каналу, передає УНІАН.

"Крим дійсно перетворився на (військову, - ред.) базу. Для нас найболючіше, що при цьому порушується екологія. Цей військово-стратегічний об'єкт "Таврида", вони там усі зелені насадження вирубують. Якщо знаходять якісь пам'ятники культури - вивозять. Усе вони там перерили, перелопатили", - сказав він.

Джемілєв додав, що отримав інформацію з двох джерел, не пов'язаних між собою, про те, що Росія розмістила в окупованому Криму шість ядерних боєголовок.

"Щодо ядерних боєголовок. Дивно, що ні НАТО, ні наша зовнішня розвідка точно не володіє (даними). Виходить, що розвідка кримських татар сильніша від усіх, чи що? Ми щотижня отримуємо огляд про Крим: яка в них техніка прийшла, які в них там пересування. Тиждень тому я отримав підтвердження і рівня радіації в тих місцях, де, ймовірно, вони (ядерні боєзаряди, - ред.) є", - зазначив лідер кримськотатарського народу.

Влітку минулого року начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що РФ відновлює об'єкти для зберігання ядерної зброї в Криму. Інформації про переміщення ядерних боєприпасів на той момент не було.

Про наявність ядерної зброї в анексованому півострові Джемілєв заявляв ще в грудні 2016-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram