ГоловнаПолітика

Міносвіти прокоментувало ситуацію в НМУ ім. Богомольця

Страйк влаштований "адміністративним шляхом", вважає міністерство.

Міносвіти прокоментувало ситуацію в НМУ ім. Богомольця
Фото: facebook/Уляна Супрун

Міністерство освіти і науки вважає неприпустимим зрив навчального процесу, влаштований "адміністративним шляхом" в Національному медичному університеті імені Богомольця (підпорядковується МОЗ).

"Так, сьогодні студенти НМУ імені Богомольця заявили, що, прийшовши на пари в університет, замість навчання "побачили зачинені корпуси з ланцюгами і розгублених викладачів". В результаті, навіть ті студенти, які хотіли вчитися, не змогли отримати відповідні послуги від закладу. Студенти також заявили, що "сам страйк було оголошено без урахування думки як студентського колективу, так і колективу працівників", - повідомляється на сайті Міносвіти.

Міністерство підкреслює, що для студентів, які хочуть вчитися, повинні бути створені умови для нормального навчального процесу. Студенти не можуть і не повинні страждати від будь-яких конфліктів, зокрема управлінських.

Міносвіти нагадує, що стаття 44 Конституції України чітко говорить про те, що "ніхто не може бути примушений до участі або до неучасті у страйку".

Міністерство звернулося до керівництва НМУ імені Богомольця з вимогою виконати свої обов'язки і відновити освітній процес, створивши умови для навчання тих студентів, які хочуть навчатися.

Нагадаємо, конфлікт між МОЗ та НМУ імені Богомольця вилився у публічну площину 20 лютого, коли ректора усунули за зрив ліцензійного іспиту "КРОК 1. Стоматологія".

26 лютого університет оголосив страйк через відсторонення Катерини Амосової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram