ГоловнаПолітика

Нардеп Дзензерський виявився винен банкам майже 5 млрд грн

НАЗК просить НАБУ розслідувати недекларування боргів.

Нардеп Дзензерський виявився винен банкам майже 5 млрд грн
Денис Дзензерский
Фото: politrada.com

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просить Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідувати недекларування депутатом Верховної Ради Денисом Дзензерським (фракція "Народний фронт") 4,8 млрд гривень боргів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило і направило в Національне антикорупційне бюро України обґрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій 2015 і 2016 років, поданих народним депутатом України Дзензерським.

Виявилося, що Дзензерський не вказав у декларації фінансові зобов'язання перед трьома банками на загальну суму 4,8 млрд гривень.

Депутат надав НАЗК пояснення, в яких не заперечував наявність фінзобов'язань, проте не вважав, що їх треба декларувати.

Крім того, в декларації за 2015 рік Дзензерський задекларував дохід у вигляді подарунка на суму 35 млн гривень, законність підстав набуття якого не підтвердив.

Нагадаємо, наприкінці минулого року суд заборонив Дзензерському виїжджати за кордон у зв'язку із заборгованістю в розмірі 10,9 млн доларів перед банком "Кредит Дніпро".

У липні 2017 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький просив генпрокурора Юрія Луценка узгодити подання на притягнення до кримінальної відповідальності Дениса Дзензерського, однак подання в Раду так і не було подано.

Про те, що депутат Верховної Ради, заступник голови фінансового комітету Денис Дзензерський є фігурантом кримінального провадження за ст.366-1 КК, яку розслідує Національне антикорупційне бюро, стало відомо в березні.

За даними слідства, Дзензерський продовжує займатися бізнесом і оперативним управлінням підприємствами, які належать йому спільно з батьком, Віктором Дзензерським. Бізнес-діяльність депутатам заборонена законодавством.

Дзензерський з батьком володіє холдингом "МНПК Веста", який є найбільшим виробником і експортером автомобільних акумуляторних батарей.

Народний депутат Денис Дзензерський обіймає посаду заступника голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності. У Раду пройшов під №24 списку партії "Народний фронт", яку очолює екс-прем'єр Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram