ГоловнаПолітика

САП просить зняти імунітет з депутата Дзензерського

"Фронтовика" звинувачують у декларування недостовірної інформації.

САП просить зняти імунітет з депутата Дзензерського
Денис Дзензерский
Фото: politrada.com

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький просить генпрокурора Юрія Луценка погодити подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від НФ Дениса Дзензерського.

"Зробив генеральному прокурору для погодження подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дзензерського Д.В. за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України", - написав він у фейсбуці.

Ст. 366-1 КК України передбачає покарання за декларування недостовірної інформації у вигляді штрафу, або громадських робіт, або позбавлення волі на строк до двох років.

Про те, що депутат Верховної Ради, заступник голови фінансового комітету Денис Дзензерський є фігурантом кримінального провадження, яке розслідує Національне антикорупційне бюро, стало відомо в березні.

За даними слідства, Дзензерський продовжує займатися бізнесом і оперативним управлінням підприємствами, які належать йому спільно з батьком Віктором Дзензерський. Бізнес-діяльність депутатам заборонена законодавством.

Дзензерський з батьком володіє холдингом "МНПК Веста", який є найбільшим виробником і експортером автомобільних акумуляторних батарей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram