ГоловнаПолітика

Польський міністр нарахувала 2 млн мігрантів з України

За оцінками Києва, українців у Польщі вдвічі менше.

Польський міністр нарахувала 2 млн мігрантів з України
Фото: poland-ukraine.com.ua

У Польщі зараз можуть перебувати більш ніж 2 млн мігрантів з України, заявила міністр з питань гуманітарної допомоги та біженців Беата Кемпа.

"За нашими підрахунками, українців у Польщі може бути вже більш ніж два мільйони. Звичайно, багато хто з них залишається тут через конфлікт в Україні. Це аргумент, який ми хочемо представити Європейській комісії", - сказала вона в розмові з виданням Super Express, відповідаючи на запитання про все більшу кількість іммігрантів зі Сходу Європи і дій Польщі для допомоги біженцям у Сирії.

За словами Кемпи, польський уряд повністю контролює ситуацію на східному кордоні країни, а наступних українців Польща приймає свідомо.

"У Польщі немає проблеми незаконного потоку біженців з України", - сказала вона.

Нагадаємо, за оцінками МЗС України, зараз у Польщі перебуває близько 1 млн українців. Оцінка влади Польщі раніше була аналогічною.

Минулого року польські роботодавці подали 1,7 млн заявок про намір працевлаштувати громадян України, що на третину більше, ніж у 2016 році, а з 2014 року це зростання сягнуло 350%. Утім така цифра не є тотожною кількості працевлаштованих українців (яких менше).

Польща використовує велику кількість гастарбайтерів з України як аргумент у переговорах з Єврокомісією, відмовляючись приймати біженців з Близького Сходу. Україна неодноразово заявляла, що це некоректно, адже українці в Польщу їздять працювати, а не просити притулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram