ГоловнаПолітика

Пікетувальники облили фарбою паркан російського консульства в Одесі

Активісти приурочили акцію до річниці російської агресії.

Близько 30 активістів патріотичних організацій Одеси у понеділок пікетували консульство Російської Федерації з вимогою звільнити окуповані території України, пише "Думская".

Активісти закликали не забувати, що Росія продовжує війну з Україною, а десятки українців досі утримують у в'язницях країни-агресора.

Будівлю консульства охороняло близько 50 військовослужбовців Національної гвардії і співробітників поліції.

Активісти палили фаєри і співали державний гімн, а наприкінці мітингу облили паркан консульства червоною фарбою. Запалені фаєри також полетіли через паркан на територію дипломатичної установи.

Акція була приурочена до річниці російської агресії проти України.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року близько 7-8 тисяч жителів півострова під українськими та кримськотатарськими прапорами зібралися на мітинг за єдину Україну. По іншу сторону за ініціативою партії "Русское единство" вийшли мітингувати близько 3-4 тисяч активістів з російськими та кримськими триколорами. Масовий мітинг переріс у бійку. Протистояння закінчилося тим, що представники кримськотатарського народу, яких було вдвічі більше, витіснили з площі перед Верховною Радою проросійських опонентів. Через тисняву дві людини загинули, кілька десятків отримали травми.

Заплановане на цей день засідання парламенту, на якому депутати збиралися розглянути питання відставки уряду донецько-макіївського Анатолія Могильова і призначення дати референдуму про незалежність автономії, не відбулося через відсутність кворуму. Однак у ніч на 27 лютого російські силовики взяли під контроль будівлі Верховної Ради і ради Міністрів Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram