ГоловнаПолітика

Невідомі захопили будівлі Ради і Радміну Криму

Озброєні люди в уніформі наразі не озвучили своїх вимог

Невідомі захопили будівлі Ради і Радміну Криму
Фото: www.0652.ua

Лідер меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради Криму Рефат Чубаров заявив, що невідомі зі зброєю захопили будівлю кримського парламенту на вулиці Карла Маркса і будівлю Ради міністрів Криму на проспекті Кірова у Сімферополі.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

"Будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів Криму зайняті озброєними людьми в уніформі без розпізнавальних знаків. Їхні вимоги наразі не озвучені", - написав Чубаров.

Він зазначив, що таку інформацію отримав по телефону.

Агентство Українські Новини, посилаючись на жителів Сімферополя, які зараз перебувають у центрі, повідомляє, що на будівлі Радміну висить прапор Росії.

На запитання, чи дійсно захоплено кримський парламент, співробітник його прес-центру коротко відповіла агентству: "Так".

Як повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" співробітник прес-центру кримського парламенту, невідомі люди увірвалися в будівлю, зняли охорону і проникли всередину. За його словами, всім співробітникам Верховної Ради Криму сьогодні оголосили вихідний.

Перед входом у будівлю кримського парламенту споруджено барикаду з підручних предметів (дерев'яні піддони, сміттєві баки і т.д.). Міліція оточила будівлю, але наразі недостатньо щільно. Водночас більше правоохоронців зосередилося біля будівлі кримської Ради міністрів. Міліція не дає людям проходити поруч із будівлею.

Як повідомило джерело в парламенті Криму, захоплення сталося о 4:20 ранку. Близько 30 озброєних автоматичною та іншою стрілецькою зброєю осіб почали стріляти по склу вхідних дверей, так вони змогли раптово увірватися всередину і знешкодити охорону, яка там перебувала.

За інформацією джерела, ніхто з правоохоронців не постраждав. Водночас, як повідомив журналістам один з очевидців подій, учасник проросійського мітингу, які всю ніч перебували біля будівлі парламенту, люди були в повному бойовому екіпіруванні, без розпізнавальних знаків. Він підтвердив слова джерела, при цьому уточнив, що озброєні люди поклали на землю учасників проросійської акції, увірвалися в будівлю, потім вивели звідти міліціонерів, а через кілька хвилин вивели чергового і секретаря, які перебували у приймальні голови Верховної ради Криму.

Очевидець Леонід із Сімферополя розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що на запитання учасників акції "Хто вони?" загарбники відповіли, що вони росіяни.

А коли в них спитали, що робити далі учасникам мітингу, один із нападників відповів: "Нехай збирають народ і вибирають собі керівників". Він також уточнив, що загарбники були дуже добре озброєні. "Як морські десантники у фільмах", - уточнив Леонід.

Нагадаємо, в середу перед будівлею кримського парламенту, де мала відбутися сесія, проходили мітинги проросійських активістів і кримських татар. Час від часу спалахували бійки. Однак сесія, під час якої, за деякою інформацією, мали ухвалити рішення про вихід Криму зі складу України, так і не відбулася через відсутність кворуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram