ГоловнаСвіт

Активісти російської опозиції провели пікет біля "дачі" дочки Путіна у Франції

Щонайменше два будинки у французькому Біарриці належать родині Путіна.

Активісти російської опозиції 23 лютого прикріпили плакати до воріт особняка в Біарриці (Франція), який вони назвали "дачею доньки президента Володимира Путіна" Катерини Тихонової, і провели біля воріт акцію.

Відеозапис пікету виклав в інтернет активіст Костянтин Зеленін.

За його словами, передбачалася участь в акції французьких анархістів, яких він волів би не знімати з поваги до їхнього права на таємницю приватного життя. На плакатах на воротах резиденції були написи по-російськи і по-французьки, наприклад: "Злодії і кати - геть з Біаррица", вимоги звільнити російських анархістів, заклики бойкотувати президентські вибори в Росії.

Щонайменше два будинки в Біарриці належать родині президента РФ Володимира Путіна, повідомила влітку 2017 року журналу Time заступниця мера міста Джоселін Кастаньєда. За її словами, один з цих будинків належить Кирилу Шамалову, який купив його 2012 року. Кастаньєда також повідомила про регулярні приїзди в Біарриц родичів російського лідера. За її словами, немає підстав підозрювати, що цю нерухомість вони купили незаконно, оскільки всі іноземні інвестори під час купівлі будинків проходять через однакові перевірки. Почесний консул РФ у місті Олександр де Міллер де Ла Серда підтвердив, що колишня дружина президента Людмила Путіна майже щороку приїжджала в Біарриц "на води" - і до, і після розлучення.

Про те, що Тихонова є донькою Путіна, писали агентства Reuters і Bloomberg. Сам Путін не підтверджував цього, але й не спростовував. У листопаді 2017 року віце-президент Всесвітньої конфедерації рок-н-ролу (WRRC) з юридичних питань Манфред Мохаб підтвердив Reuters, що Тихонова - молодша дочка президента РФ. Пізніше він спростував свої слова. У січні 2018 року Bloomberg повідомив про розлучення дочки Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram