ГоловнаСвіт

Ердоган наразився на жорстку критику за коментар дитині про честь загинути в бою

Президент Туреччини поки що не відреагував на критику.

Ердоган наразився на жорстку критику за коментар дитині про честь загинути в бою
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Проти президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана здійнялася хвиля критики, після того як він публічно сказав маленькій дівчинці, що для неї буде честю загинути в бою.

Скандальний інцидент, який транслювався в ефірі телебачення, стався під час конгресу партії Ердогана в суботу, 24 лютого, в місті Кахраманмараш, повідомляє BBC.

Дівчинка, одягнена у військову форму, привернула увагу Ердогана, і він запросив її на сцену. "Подивіться, хто тут! Дівчинко, що ти тут робиш? У нас тут бордові берети, але бордові берети ніколи не плачуть", - сказав Ердоган, маючи на увазі бордові берети, які носять Сили спеціальних операцій Туреччини.

На кадрах з трансляції видно, що в дівчинки були заплакані очі. "У неї в кишені також прапор Туреччини... Якщо вона загине, вони покриють її прапором, з волі Божої", - заявив турецький лідер.

"Вона готова на все, чи не так?" - запитав Ердоган, на що дівчинка відповіла: "Так". Після цього Ердоган нахилився, поцілував дівчинку і відпустив її.

Користувачі Twitter засудили поведінку Ердогана, порівнявши її з жорстоким ставленням до дітей. Президент Туреччини поки що не відреагував на критику.

Противники Ердогана критикують турецького президента за використання похоронів військових і дітей для своїх вкрай політизованих промов. Вони також підкреслюють, що сини Ердогана уникли військової служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram