ГоловнаСвіт

У Словаччині вбито журналіста-розслідувача

Словаччина "ніколи не стикалася з таким безпрецедентним нападом на журналіста".

У Словаччині вбито журналіста-розслідувача
Фото: Aktuality.sk

У Словаччині вбито 27-річного журналіста-розслідувача Яна Куцьяка. Начальник поліції Словаччини Тібор Гаспар повідомив, що Куцьяка і його подругу знайшли мертвими ввечері 25 лютого в їхньому будинку в місті Велка-Мака, за 65 кілометрів на схід від Братислави.

Про це пише "Радіо Свобода".

Гаспар повідомив, що вбивство, "швидше за все, пов'язане з проведеними Куцьяком розслідуваннями". Словаччина "ніколи не стикалася з таким безпрецедентним нападом на журналіста", - сказав поліцейський представник.

Куцьяк працював у редакції сайту Aktuality.sk. Його остання стаття, опублікована 9 лютого, присвячена підозрам у податковому шахрайстві, пов'язаному з розкішним житловим комплексом у Братиславі. Цей випадок спровокував громадські протести: громадські активісти торік домагалися відставки міністра внутрішніх справ Словаччини Роберта Калінака у зв'язку з його можливими діловими відносинами з забудовником. Обидва вони заперечують звинувачення на свою адресу.

Нагадаємо, минулого року на Мальті сталося гучне вбивство журналістки Дафни Каруани Галісії, яка займалася антикорупційними розслідуваннями, в тому числі пов'язаними з "панамським досьє". За звинуваченням у вбивстві було заарештовано трьох людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram