ГоловнаПолітика

У Києві провели мітинг солідарності з Кримом

Перед присутніми виступили лідери кримських татар та громадські активісти.

У Києві з нагоди Дня опору Криму російській окупації пройшов мітинг солідарності з кримськотатарським народом, а також українцями і людьми інших національностей, які проживають на тимчасово окупованому Росією півострові і зберігають власну гідність і вірність Україні.

Кореспондент LB.ua повідомляє, що активісти, політики, представники Меджлісу кримськотатарського народу зібралися на Майдані Незалежності, щоб разом сказати: "Ні російській окупації!"

Піднявши державні прапори України і кримськотатарські національні прапори з портретами насильно викрадених співвітчизників і політичних в'язнів, узятих в заручники ФСБ РФ, присутні вшанували пам'ять убитих російськими окупантами співгромадян.

Перед присутніми виступили лідери кримських татар та громадські активісти.

26 лютого 2014 року близько 7-8 тисяч жителів півострова під українськими та кримськотатарськими прапорами зібралися на мітинг за єдину Україну. По іншу сторону за ініціативою партії "Русское единство" вийшли мітингувати (близько 3-4 тисяч активістів) з російськими та кримськими триколорами. Масовий мітинг переріс у бійку. Протистояння закінчилося тим, що представники кримськотатарського народу, яких було вдвічі більше, витіснили з площі перед Верховною Радою проросійських опонентів. Через тисняву дві людини загинули, кілька десятків отримали травми. Заплановане на цей день засідання парламенту, на якому депутати збиралися розглянути питання відставки уряду донецько-макіївського Анатолія Могильова і призначення дати референдуму про незалежність автономії, не відбулося через відсутність кворуму. Проте, в ніч на 27 лютого російські силовики взяли під контроль будівлі Верховної Ради і ради Міністрів Криму.

26 лютого 2017 року в Києві відбулася перша акція до наразі неофіційного Дня опору Криму російській окупації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram