ГоловнаСвіт

У Кремлі прокоментували розслідування про Боширова-Чепігу

Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі виходять з даних, які озвучили самі громадяни РФ і Володимир Путін.

У Кремлі прокоментували розслідування про Боширова-Чепігу
Фото: tvc.ru

У Кремлі перевірять матеріали розслідування Bellingcat і The Insider, в якому росіянина Руслана Боширова, підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, ідентифікували як полковника ГРУ Анатолія Чепігу.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Интерфакс.

"Безумовно, ми перевіримо інформацію щодо цього військовослужбовця, ми перевіримо списки нагороджених", - сказав Пєсков журналістам.

Водночас прес-секретар президента РФ наголосив, що "не знає, чи є такий полковник (Чепіга)", і додав, що "було б правильним ставити це запитання нашому оборонному відомству".

Як наголосив Пєсков, "ми продовжуємо виходити з тієї інформації, яку озвучив президент РФ і яка була озвучена самими громадянами Росії", відомими як Руслан Боширов і Олександр Петров.

Він не прокоментував твердження авторів розслідування про те, що Боширов і Чепіга - одна і та ж людина. "Я не маю такої інформації, тому тут я вам нічого не можу сказати - ні позитивного, ні негативного", - заявив прес-секретар президента РФ.

"Ми так само, як і ви, ознайомилися з цим розслідуванням, яке було доступне в ЗМІ і в якому йдеться про те, що якісь люди схожі одне на одного. Ми не маємо інформації, хто другий громадянин, ми виходимо з тієї інформації, яка була озвучена (президентом). Як ви ще хочете, щоб я вам допоміг?"- сказав Пєсков представникам ЗМІ.

На запитання, чому президент РФ говорив про те, що Боширов - це цивільна особа, прес-секретар глави держави відповів: "він мав таку інформацію".

Раніше російське МЗС назвало "вкиданням" розслідування The Insider і Bellingcat про Боширова-Чепігу

Водночас російська газета "Коммерсант" знайшла знайомих полковника ГРУ Анатолія Чепіги в селі Березівка Амурської області, де довгий час жила сім'я Чепіг. Щонайменше одна жінка підтвердила журналістам, що він і Руслан Боширов, підозрюваний у отруєнні Скрипалів у Великобританії, - це одна людина.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в несвідомому стані на одній з лавок в Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледь залишилися в живих, і їхнє нинішнє місцеперебування тримається в таємниці. Лондон звинувачує Москву в організації замаху, Москва категорично відкидає ці звинувачення.

У вересні британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні - громадян РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ, а їхні імена - не справжні.

26 вересня вийшло розслідування The Insider і Bellingcat, в якому росіянина Руслана Боширова, підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, ідентифікували як полковника ГРУ Анатолія Чепігу.

У Росії це заперечують.

Телеканал Russia Today показав інтерв'ю з Петровим і Бошировим, в якому вони заявили, що їздили в Солсбері як туристи і провели там всього годину. Петров і Боширов також заявили, що не працюють на ГРУ Росії, і назвали себе "підприємцями середньої руки" у сфері фітнес-індустрії і спортивного харчування..

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram