ГоловнаСвіт

США "фактично припинили" видачу віз росіянам, - генконсул

Дипломат визнав, що сім'я загиблого в США росіянина не зможе приїхати за тілом.

США "фактично припинили" видачу віз росіянам, - генконсул

CША "фактично припинили" видачу віз громадянам Росії. Про це заявив генеральний консул Росії в Х'юстоні Олександр Писарєв, повідомляє "Дождь".

Цю заяву він зробив, коментуючи випадок з громадянином Росії, який потонув під час відпочинку в штаті Юта. Консул зазначив, що батьки загиблого навряд чи отримають візи для виїзду в США.

"Зараз по нього отак не прилетиш - американці ж не дають візи. Поки що питання не вирішено. Я сумніваюся, що вони матимуть можливість виїхати з Санкт-Петербурга, оскільки американці фактично видачу віз припинили, включаючи і гуманітарні випадки", - заявив Писарєв.

Нагадаємо, в березні російська влада вислала з країни 60 американських дипломатів і закрила американське генеральне консульство в Санкт-Петербурзі. Так Москва відповіла на висилку 60 російських дипломатів зі США після отруєння у Великобританії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля. У цей момент американську візу в Росії можна отримати в дипломатичних представництвах в Москві, Владивостоку і Єкатеринбурзі.

У серпні 2017 року Росія розпорядилася вислати близько 700 співробітників американських дипломатичних установ у відповідь на введення нових американських санкцій. У Держдепартаменті заявили, що це призведе до збільшення строків розгляду заяв на візи для росіян. Держдепартамент також розпорядився закрити генконсульство Росії в Сан-Франциско і торгові представництва у Вашингтоні і Нью-Йорку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram