ГоловнаСвіт

Євросоюз готовий скасувати ввізні мита для промислових товарів США

У Брюсселі висунули єдину вимогу - щоб США зробили те саме.

Євросоюз готовий скасувати ввізні мита для промислових товарів США
Фото: EPA/UPG

Євросоюз готовий знизити до нуля ввізне мито на всі промислові товари, включаючи автомобілі, у рамках торгових перемов зі США. Про це сьогодні заявила єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем, виступаючи в торговому комітеті Європарламенту, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми сказали, що готові з боку ЄС перейти до нульових мит на промислові товари, звичайно, у тому разі, якщо те ж саме зроблять США. Таким чином, це станеться на взаємній основі", - заявила Мальмстрем.

"Ми готові знизити до нуля навіть наші тарифи на імпорт автомобілів, якщо США зроблять те саме", - сказала єврокомісар.

Вона додала, що такий крок буде вигідним з економічного погляду, як для ЄС, так і для Штатів.  

Нагадаємо, з 1 червня 2018 року набули чинності американські мита на сталь і алюміній з Європи, у відповідь Європейський союз обклав ввізним митом 23 категорії продукції зі США. У ході перемов у липні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент США Дональд Трамп домовилися не вводити нові мита, поки тривають консультації сторін про подальші дії.

Брюссель і Вашингтон розпочали підготовчі перемови, щоб визначити масштаб потенційної торгової угоди. У ході першої зустрічі у Вашингтоні, що відбулася минулого тижня, пропозицію Брюсселя про обговорення питання про мита на автомобілі було відхилено американською стороною, пише Politico.

Мита на імпорт автомобілів у ЄС становлять 10% - це вище, ніж тарифи 2,5%, що діють у США, проте Штати обкладають митом 25% легкі вантажівки та пікапи, що постачаються на американський ринок.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram