ГоловнаСвіт

Макрон запропонував оновити відносини з Росією

Умовою для цього президент назвав урегулювання конфлікту на Донбасі.

Макрон запропонував оновити відносини з Росією
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував оновити відносини з Росією.

Як повідомляє RFI, він використовував при цьому італійський термін aggiornamento.

"Я вважаю, що нам потрібне повне оновлення наших відносин з Росією, що склалися наприкінці холодної війни. Наші дії - як з одного боку, так і з іншого - часом пов'язані з помилками або нерозумінням, які ми успадкували від двох останніх десятиліть і які заважають нам робити правильні висновки", - заявив Макрон у четвер під час візиту до Фінляндії.

"На нас чекає велика робота, з огляду на всі складнощі, яких ми зазнавали протягом останніх років, але цю роботу потрібно робити, потрібно продовжувати діалог", - вважає французький президент.

За його словами, діалог з Росією має вестися за двох умов, одна з яких - урегулювання ситуації на Донбасі.

Росія повинна "дати сигнали" зі свого боку щодо виконання мінських домовленостей. "Не йдеться про те, щоб забути про все, що відбувалося останніми роками, це було б не дуже хорошим методом, але з реалістичним підходом і з умовами, які я тут перерахував, нам потрібно поглиблювати співпрацю", - окреслив французький глава рамки європейсько-російських відносин, додавши, що для цього потрібне бажання і воля з обох сторін.

Друга умова - досить сильна оборона і система безпеки всередині Європейського Союзу.

Нагадаємо, що "перезавантаження" відносин між США і Росією 2009 року призвело до того, що РФ через кілька років безкарно захопила Крим і почала війну на Донбасі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram