ГоловнаСвіт

Другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля ідентифікували як військлікаря ГРУ Мішкіна

Bellingcat встановив кілька його поїздок в Україну, в тому числі під час Майдану.

The Insider і Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипалів, що ховався під ім'ям «Олександр Петров».

«Петровим» виявився військовий лікар Олександр Мишкін, також співробітник Головного управління Генштабу ЗС РФ (раніше - ГРУ), повідомляють слідчі.

Фото: theins.ru

Мішкін народився 13 липня 1979 року в селищі Лойга Архангельської області. Він навчався в одній з елітних військово-медичних академій і пройшов підготовку для роботи лікарем для російських ВМС.

Під час навчання Мішкін був завербований ГРУ. У 2010 році він переїхав до Москви, де отримав паспорт на ім'я Олександра Петрова.

В період 2011-2018 рр. Олександр Мішкін багато подорожував під своїм «новим ім'ям». Bellingcat встановив кілька його поїздок в Україну і самопроголошену Придністровську Республіку, остання з яких відбулася вже під час подій на Майдані в Києві в грудні 2013 року.

Нагадаємо, The Insider і Bellingcat 26 вересня повідомили, що Анатолій Чепіга - це справжнє ім'я Руслана Бошірова, якого і ще одного росіянина (Олександра Петрова) Великобританія звинуватила в отруєнні Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Анатолій Чепіга, за даними журналістів, є полковником ГРУ РФ і має звання "Герой Росії".

27 вересня журналісти російського видання "Коммерсант" повідомили, що знайшли знайомих підозрюваного в отруєнні в Великобританії екс-агента РФ Сергія Скрипаля - Руслана Бошірова, в якому односельці впізнали полковника ГРУ Чепігу.

Раніше повідомлялося, що на документах Бошірова і Петрова були позначки, що свідчать, що вони співробітники спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram