ГоловнаСвіт

Alphabet закрила соцмережу Google+ після витоку даних користувачів

Компанія також зробила жорсткішим доступ до даних.

Alphabet закрила соцмережу Google+ після витоку даних користувачів
Фото: EPA/UPG

Alphabet Inc., холдингова компанія Google, оголосила, що закриває споживчу версію соціальної мережі Google+ і робить жорсткішими правила доступу до даних користувачів після витоку інформації.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ніч на вівторок в офіційному блозі компанії з'явилося повідомлення про те, що розробники могли отримати доступ до персональних даних близько 500 тис. користувачів Google+ через програмний збій. Google передбачає, що несанкціонований доступ до даних користувачів мали щонайменше 438 програм. Однак компанія наполягає, що жоден з розробників не використав цієї вразливості і не зловживав доступом до даних.

Раніше The Wall Street Journal опублікувала матеріал про те, що компанія Google знала про витік даних з березня, але не повідомила через острах зашкодити своїй репутації.

В Alphabet стверджують, що порогових рівнів, які вимагають повідомлення регуляторів або користувачів, не було досягнуто.

Програмний збій Google+ давав зовнішнім розробникам можливість доступу до конфіденційних даних користувача профілів з 2015 року по березень 2018 року. Потім його виявили під час внутрішнього розслідування і ліквідували. Як стверджують джерела WSJ, гендиректор Google Сундар Пічай був проінформований про те, що користувачів і регуляторів не повідомлятимуть.

За даними WSJ, під загрозою опинився широкий список персональних даних, включаючи повні імена, адреси електронної пошти, дати народження, відомості про стать, фотографії профілю, місця проживання, рід діяльності і сімейний стан. У той самий час до цього переліку не увійшли номери телефонів і декотрі інші дані.

Акції Alphabet подешевшали на 1% за підсумками торгів у понеділок.

Нагадаємо, у вересні представники корпорації Google розповіли, що дозволяють розробникам сторонніх програм проводити аналіз і ділитися інформацією, отриманою з листів користувачів у Gmail.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram