ГоловнаСвіт

Посол США в ООН Ніккі Гейлі подала у відставку (оновлено)

Колишня губернатор Південної Кароліни займала цю посаду менш ніж два роки.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі подала у відставку (оновлено)
Хейли на заседании совбеза ООН
Фото: EPA/UPG

Постійний представник Сполучених Штатів Америки при Організації Об'єднаних Націй Ніккі Гейлі пішла у відставку.

Про це пише CNBC з посиланням на високопоставлене джерело в Білому Домі.

Прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс повідомила, що президент Дональд Трамп буде сьогодні зустрічатися з Гейлі.

Оновлення. Під час зустрічі з президентом Дональдом Трампом Гейлі заявила, що продовжить виконання обов'язків постпреда США при ООН до кінця цього року, щоб забезпечити плавний перехід на цій посаді.

"Це була честь, яка випадає раз у житті. Я залишуся на посаді до кінця року", - цитує Гейлі Голос Америки.

"Нам буде Вас не вистачати, – запевнив її Трамп. – Ви виконали чудову роботу".

Подякувавши Гейлі за роботу, Трамп назвав її "дуже особливою" для себе людиною, яка чудово спрацювалася з ним і "вирішила багато проблем", зокрема, пов'язаних з Іраном і Північною Кореєю.

"Будемо сподіватися, якоїсь миті ви повернетеся", - додав президент, зазначивши, що Гейлі може вибрати будь-який інший пост в адміністрації.

За словами Гейлі, наразі вона не ухвалювала жодних рішень стосовно своєї подальшої діяльності.

Гейлі стала послом США в ООН у січні 2017 року, змінивши Саманту Павер.

Батьки Ніккі Гейлі іммігрували у США з Індії. Гейлі закінчила приватну середню школу в Оринджбурзі, а потім отримала ступінь бакалавра у сфері бухгалтерського обліку в Клемсонському університеті. Заміжня, виховує двох дітей.

Працювала в корпорації FCR, яка переробляє й утилізує відходи, після чого 1994 року перейшла у фірму своєї матері Exotica International, що випускає високоякісний одяг. Незабаром сімейний бізнес виріс до багатомільйонної компанії.

1998 року Гейлі призначили в раду директорів Торгової палати округу Оринджбург, а 2003 року - в раду директорів Торгової палати Лексингтона.

Гейлі стала скарбником Національної асоціації жінок-підприємців у 2003 році і президентом у 2004 році. Вона очолювала заходи в Лексингтоні зі збору коштів для місцевої лікарні. Крім того, входить у Медичний фонд Лексингтона, Фонд шерифа округу Лексингтон і є членом Ротарі-клубу Лексингтона.

У 2004 році Гейлі обрали в Палату представників штату Південна Кароліна. Вона стала першою американкою індійського походження, яка зайняла цю посаду в штаті Південна Кароліна. Була переобрана у 2006 році, а потім і у 2008 році. Гейлі була секретарем комітетів: медичного, військового, державних і муніципальних справ.

14 травня 2009 року Гейлі оголосила, що буде балотуватися на посаду губернатора штату. 2 листопада 2010 року Гейлі перемогла на загальних виборах кандидата від Демократичної партії Вінсента Шихіна, набравши 51% голосів проти 47% у суперника.

Була переобрана 4 листопада 2014 року, набравши 55,9% голосів виборців проти 41,4% у суперника-демократа Вінсента Шихіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram