ГоловнаСвіт

Трамп анонсував другу зустріч з Кім Чен Ином

Президент США наголосив на "величезному прогресі" в північнокорейському питанні.

Трамп анонсував другу зустріч з Кім Чен Ином
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що "дуже скоро" проведе другий саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Трамп зробив цю заяву в ООН і наголосив на "величезному прогресі", якого досягнула його адміністрація в північнокорейському питанні.

"Відносини з Північною Кореєю дуже хороші. У нас багато підготовлено. Схоже, що дуже скоро ми проведемо другий саміт", - сказав президент США.

Трамп також згадав про "чудовий лист", в якому лідер Північної Кореї попросив про проведення другого саміту.

"І ми це зробимо. Держсекретар Помпео займеться цим в найближчому майбутньому. Схоже, що справи йдуть дуже-дуже добре", - сказав він.

Рік тому Трамп, виступаючи в ООН, погрожував зруйнувати Північну Корею і називав Кім Чен Ина "людиною-ракетою".

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч чинного президента США з лідером КНДР. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, в свою чергу, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Напередодні зустрічі Трамп пообіцяв, "неодмінно" запросити Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори пройдуть добре. Кім Чен Ин, в свою чергу, запросив президента США відвідати Пхеньян і провести там другу зустріч на вищому рівні.

Однак, незважаючи на поліпшення відносин з США, Північна Корея, як передбачається, не зробила реальних кроків, які свідчили б про її відмову від свого ядерного потенціалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram