ГоловнаСвіт

Болтон закликав КНДР вжити заходів щодо денуклеаризації

Держсекретар США Майк Помпео готовий провести чергову зустріч з Кім Чен Ином.

Болтон закликав КНДР вжити заходів щодо денуклеаризації
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що Північна Корея не зробила необхідних кроків для денуклеаризації, незважаючи на угоду з президентом США Дональдом Трампом в червні.

Про це повідомляє Reuters.

В інтерв'ю Fox News Болтон заявив, що держсекретар США Майк Помпео готовий повернутися в Північну Корею на чергову зустріч з Кім Чен Ином.

"Нам дійсно потрібна не риторика. Нам потрібна робота Північної Кореї з денуклеаризації", - сказав Болтон.

За його словами, США дотримуються декларації, підписаної за підсумками сінгапурського саміту.

"Справа в тому, що Північна Корея не прийняла заходів, які ми вважаємо необхідними для денуклеаризації", - заявив Болтон, відзначивши, що можливість пом'якшення санкцій не розглядається.

Відповідаючи на питання про можливість додаткових зустрічей, Болтон нагадав, що Трамп в недавньому листі Кім Чен Ину запропонував відправити Помпео в Північну Корею. Крім того, президент США заявив про готовність провести ще одну зустріч з лідером КНДР в будь-який час. Лист було вручено міністру закордонних справ Північної Кореї Рі Юн Хо.

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч чинного президента США з лідером КНДР. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, в свою чергу, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Напередодні зустрічі Трамп пообіцяв, "неодмінно" запросити Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори в Сінгапурі пройдуть добре. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин, в свою чергу, запросив президента США відвідати Пхеньян і провести там другу зустріч на вищому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram