ГоловнаСвіт

ФБР затримало конгресмена за підозрою у продажі біржової інформації

Як власник компанії біотехнологій Кріс Коллінз міг продавати інформацію про тестування нових ліків.

ФБР затримало конгресмена за підозрою у продажі біржової інформації
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань США заарештувало американського конгресмена, республіканця Кріса Коллінза за підозрою у торгівлі інсайдерською інформацією. Про це повідомляє ABC.

Звинувачення пред'явлені не тільки Коллінзу, але і його синові, а також батькові нареченої сина. Претензії до Коллінза стосуються роботи австралійської біотехнологічної компанії Innate Immunotherapeutics, до складу ради директорів якої він входить.

Повідомляється, що влітку 2017 року конгресмен передав синові, який грає на біржі, результати тестування ліків. Син конгресмена передав дані батькові нареченої і неназваній кількості спільників. Всі вони використовували інформацію, ухвалюючи рішення про купівлю або продаж акцій австралійської компанії.

Завдяки інсайдерській інформації від Коллінза всі вони змогли уникнути великих фінансових збитків, які могли сягнути 768 тис. доларів.

Нагадаємо, раніше в США затримали екс-співробітника ЦРУ, який міг повідомляти Wikileaks про кіберзброю. Розслідування показало, що затриманий Джошуа Шульте працював на ЦРУ і допомагав розробляти комп'ютерні програми для шпигунства у кіберпросторі. Пізніше з'ясувалося, що він передав секретну інформацію на сайт Wikileaks, який опублікував в результаті цілу серію статей під рубрикою Vault 7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram