ГоловнаСвіт

У посольстві Грузії в Лондоні затримали Грема Філіпса, який викрикував антигрузинські гасла

Щодо нього ведеться розслідування.

У посольстві Грузії в Лондоні затримали Грема Філіпса, який викрикував антигрузинські гасла
Грэм Филилпс
Фото: vesti.ru

Британська поліція затримала місцевого блогера Грема Філіпса, який підтримує бойовиків на Донбасі, в будівлі посольства Грузії в Лондоні.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Філіпс увірвався на виставку про серпневу війну 2008 року в Південній Осетії і почав вигукувати антигрузинські й антинатовські гасла, заявили в грузинському МЗС.

За даними відомства, чоловіка затримали за провокаційні дії.

У МЗС також зазначили, що Філіпс давно відомий "антигрузинськими статтями, які публікують у російських ЗМІ". Проти нього ведеться розслідування.

Нагадаємо, в Україні Філіпс відомий тим, що підтримував бойовиків на Донбасі і висвітлював події для російських пропагандистських телеканалів. Після появи на сході України у 2014-2015 роках на боці проросійських терористів його депортували в липні 2014 року з України, а в березні 2016 - з Латвії, після чого він облаштувався в окупованому Криму.

У вересні 2016 року посол України закликала Великобританію взятися за Філіпса. Однак британський посол порадила Україні самій розбиратися з пропагандистом. У січні минулого року Філіпса вигнали з парламенту Британії.

Раніше Філіпс звернувся із запитом про інтерв'ю до українського посла Наталі Галібаренко. Посольство України в Британії відповіло, що може організувати йому "інтерв'ю" в будівлі Служби безпеки України в Києві. Філіпс назвав це погрозою.

8 серпня 2008 року російські війська вторглися на територію Грузії після спроби Тбілісі відновити конституційний лад у Південній Осетії. У військових діях проти Грузії, крім збройних формувань сепаратистів, підтримуваних Кремлем, брали участь і регулярні частини російської армії. 26 серпня Кремль визнав "незалежність" Абхазії і Південної Осетії, відповідний указ видав тодішній президент Дмитро Медведєв.

Російські війська перебувають на території цих грузинських регіонів досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram