ГоловнаСвіт

Комітет з розвідки США підтвердив дані про втручання Росії в президентські вибори

У доповіді зазначено цілі, поставлені російським президентом.

Комітет з розвідки США підтвердив дані про втручання Росії в президентські вибори
Фото: telegraph.co.uk

Комітет з розвідки Сенату США підтвердив висновки розвідки про втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року. Про це йдеться у звіті комітету, опублікованому 3 липня.

"Ми вважаємо, що президент Росії Володимир Путін 2016 року санкціонував кампанію, спрямовану на президентські вибори в США. Цілі Росії полягали в підриві довіри громадськості до демократичного процесу в США, у приниженні Клінтон і заподіянні шкоди можливості бути обраним і потенційному президентству. Ми також вважаємо, що Путін і російський уряд створювали очевидні преференції обраному президенту Трампу", - сказано у звіті.

У звіті Комітету США згадано шляхи російської пропаганди Росії, зокрема за допомогою медіа Sputnik і RT (Russia Today).

Комітет вивчав аналітичну роботу, яку виконувало розвідувальне управління із січня 2017 року, а також джерела, на яких вона ґрунтувалася, і не бачить жодних причин оскаржувати його висновки. Однак розслідування триватиме.

Нагадаємо, згідно з доповіддю ЦРУ, частину якої опублікували в травні, Кремль втручався в перебіг президентських виборів у США 2016 року. Російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також протягом виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram