ГоловнаПолітика

Чеські сенатори написали листа Путіну з проханням звільнити Сенцова

"Звільнення Сенцова стане свого роду ліками і для вашої країни".

Чеські сенатори написали листа Путіну з проханням звільнити Сенцова
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Чеські сенатори написали листа президенту Росії Володимиру Путіну із закликом звільнити незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомило посольство України в Чехії в Twitter.

"Кожна виправлена несправедливість, яку держава заподіяла будь-якому громадянину, знижує майбутню напругу і сприяє одужанню суспільства. Тому звільнення Сенцова стане свого роду ліками і для вашої країни", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив режисера Сенцова, затриманого в окупованому Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у нібито створенні на території окупованого півострова терористичного співтовариства. Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомого як "Білий ведмідь".

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії.

Український і російський уповноважений з прав людини домовилися відвідати на територіях обох країн по 34 ув'язнених. Поїздки омбудсменів по тюрмах - результат домовленості між РФ і Україною, досягнутий за підсумками телефонної розмови Порошенка і Путіна 9 червня.

Людмилу Денісову, яка з 15 червня перебувала в РФ не пустили до жодного українського політв'язня. Їй також не дозволили зв'язатися з Сенцовим за допомогою відеозв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram