ГоловнаСвіт

Німеччина виділила допомогу для виїзду з країни 12 тис. мігрантам

Більшість із них - біженці з Іраку, Росії та Афганістану.

Німеччина виділила допомогу для виїзду з країни 12 тис. мігрантам

Мігрантам, які вирішать добровільно покинути Німеччину, виплачують спеціальну грошову допомогу в рамках програми StarthilfePlus. За рік таку допомогу отримали 11 618 осіб.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цю програму уряд Німеччини почав реалізовувати в лютому 2017 року. Якщо доросла людина залишає ФРН до закінчення розгляду її клопотання про притулок, то вона отримує допомогу в розмірі 1200 євро, підліток до 12 років - 600 євро.

За перший рік реалізації програми StarthilfePlus по 1200 євро отримали 1585 осіб. Сім'я з більш ніж чотирьох осіб, яка виїжджає, отримує 500 євро додатково. Якщо мігрант добровільно їде після того, як йому відмовили в наданні притулку, але відмовляється оскаржувати це рішення влади, йому виплачують 800 євро.

За даними МВС Німеччини, в 2017 році в рамках програми StarthilfePlus було виплачено 10 тис. допомоги. З них 2261 отримали мігранти з Іраку, 1307 - з Росії і 951 - з Афганістану. При цьому в міністерстві підкреслюють, що рішення скористатися програмою мігранти приймають самостійно, як і рішення "добровільно повернутися в кризовий регіон і відкликати заяву про надання статусу біженця".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що голова МВС і канцлер Німеччини домовилися з приводу міграційного питання. Мігранти, зареєстровані в інших країнах ЄС, можуть бути на короткий термін розміщені в транзитних центрах, а потім вислані до відповідних країн ЄС.

Якщо Німеччина й інша держава Євросоюзу не укладали угоду, що регулює процедуру повернення біженців, мігрантів зупинятимуть на німецькому кордоні і не пускатимуть на територію країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram