ГоловнаСвіт

Російський телеканал Russia Today припиняє мовлення у Вашингтоні

Ретранслятори WNVT і WNVC продали свої частоти і більше не будуть співпрацювати з компанією MHZ Network.

Російський телеканал Russia Today припиняє мовлення у Вашингтоні
Фото: korrespondent.net

Російський пропагандистський телеканал Russia Today з 1 квітня припиняє своє мовлення у Вашингтоні.

Про це 29 березня повідомило агентство Bloomberg.

"Російсько-британська телерадіомовна мережа RT, описана спецслужбами США як «частина московської державної пропагандистської машини», зникне з екранів телевізорів у столиці країни опівночі в неділю", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що американські ретранслятори WNVT і WNVC у березні 2017 року продали свої частоти і більше не будуть співпрацювати з компанією MHZ Network, яка поширює контент RT, Deutsche Welle, France 24 і інших зарубіжних телекомпаній. Сигнал зазначених мовників також перестане бути доступним по кабельному телебаченню.

Головний редактор RT Маргарита Сімоньян пов'язала подію зі статусом іноземного агента.

"Нас викинули з мережі мовлення у Вашингтоні. Присвячується всім, хто палко і щиро переконував нас у тому, що ярлик інагента ніяк не вплине на роботу RT у Штатах", - цитує її коментар сайт телеканалу.

Нагадаємо: торік на вимогу Мін'юсту США як іноземні агенти зареєструвалися телеканал RT America і пов'язана зі Sputnik компанія Reston Translator. У відповідь Росія внесла низку ЗМІ в список своїх інагентств, до якого увійшли видання з іноземним фінансуванням. У Росії першими в цьому переліку виявилися "Голос Америки", "Радио Свобода" і "Настоящее время".

У лютому цього року США виділили $40 млн на боротьбу з іноземною пропагандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram