ГоловнаСвіт

У Сирії загинули двоє солдатів антитерористичної коаліції

У результаті нападу були також поранені четверо членів місцевої ради.

У Сирії загинули двоє солдатів антитерористичної коаліції
Фото: EPA/UPG

Два солдати антитерористичної коаліції - американець і британець - загинули в Сирії в результаті вибуху саморобної бомби, ще п'ятеро військовослужбовців були поранені.

Про це повідомили Міноборони США і Великобританії в п'ятницю, 30 березня, повідомляє Немецкая волна.

Напад стався в місті Манбідж в північній частині Сирії ввечері 29 березня - в той день, коли президент США Дональд Трамп обіцяв, що вже дуже скоро він виведе війська з Сирії.

В офіційному повідомленні антитерористичної коаліції не наводиться даних про національність жертв, проте представник Пентагону на умовах анонімності заявив, що один із загиблих - американець. У той же час представник міністерства оборони в Лондоні підтвердив, що другою жертвою став британський солдат, що служив в лавах американського контингенту.

Антитерористична коаліція з 2014 року поставляє зброю, навчає і надає іншу допомогу силам, що воюють проти терористів угруповання "Ісламська держава" (ІД) в Сирії та Іраку. З урахуванням нинішніх жертв за час операції загинули 14 американських солдатів.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за напад в Манбіджі. В антитерористичній коаліції відмовилися повідомити подробиці, зіславшись на те, що розслідування інциденту ще не завершено.

За даними правозахисного угруповання "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR), американець і британець загинули в результаті підриву автоколони в центрі Манбіджа. В результаті нападу були також поранені четверо членів місцевої ради.

Нагадаємо, за даними Російської служби Бі-бі-сі, 54 бійці російських ПВК загинули в Сирії у вересні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram