ГоловнаСвіт

Нідерланди вирішили згорнути видобуток газу через землетруси

Розробку найбільшого родовища в Європі припинять.

Нідерланди вирішили згорнути видобуток газу через землетруси
Фото: Skitterphoto / Wikipedia

Нідерланди різко скорочують виробництво природного газу. До 2030 року буде припинена розробка найбільшого європейського родовища в провінції Гронінген в північній частині країни.

Це викликано численними землетрусами в регіоні, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в п'ятницю, 30 березня, пише DW.

Вже до кінця 2022 року виробництво газу планується скоротити до менш ніж 12 млрд кубометрів на рік. У 2017 році тут було вироблено 23,6 млрд кубів газу, а в 2013 році - вдвічі більше цього обсягу. У Гронінгені на кордоні з ФРН розташовані великі запаси газу, проте тут часто відбуваються невеликі землетруси, як вважається, викликані зміщенням пластів через багаторічне видобування. Через землетруси в регіоні були пошкоджені тисячі будинків. Уряд Нідерландів оголосив про скорочення газовидобутку на початку 2018 року після чергового землетрусу силою 3,4 бала.

Для забезпечення безперебійного енергопостачання в Гронінгені за півмільярда євро планується побудувати фабрику з переробки висококалорійного імпортного газу для його подальшого використання в Нідерландах. Буде також скорочено експорт газу в Німеччину, Францію і Бельгію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram