ГоловнаСвіт

Батько загиблої під час пожежі в Кемерові сім'ї закликав місцевих жителів не виходити на мітинги

"Ці "майданщики" повели, розумієте, вбік, щоб скерувати нас на адміністрацію, не знаю, на Путіна".

Росіянин Ігор Востріков, який під час пожежі в Кемерові втратив дружину, трьох дітей і сестру, закликав місцевих жителів не виходити на мітинги.

За його словами, увагу ініціативної групи від МНС відволікли вбік "майданщики".

"Треба було займатися все-таки нам як ініціативній групі саме діями МНС. А нас оці "майданщики", вони нас просто повели в інший бік. Повели, розумієте, вбік, щоб скерувати нас на адміністрацію, не знаю, на Путіна", - заявив Востріков на прес-конференції в громадському штабі поруч зі згорілим торговим центром "Зимова вишня".

Також Востріков заявив, що за часів СРСР така трагедія була б малоймовірною, адже тоді все "працювало чітко і злагоджено".

"З приводу Володимира Володимировича (Путіна - Ред.). Ви прекрасно знаєте, що він у нас не президент, а цар. Напевно, влада повинна бути сильною - моя думка. Проблема не в Путіні і вже, тим більше, не в Амані Гуміровичу (Тулєєв - губернатор області). Я сьогодні з ним довго спілкувався. Людина сказала нам, що буде зелене світло, будуть підтримку надавати. А оці от люди... Поки що давайте без мітингів. Тому що адміністрація тут до чого наша?" - сказав він.

27 березня Востріков опублікував на своїй сторінці "ВКонтакте" повідомлення, в якому звинуватив "владний режим" у загибелі його сім'ї, закликаючи місцевих жителів на мітинг.

Нагадаємо, пожежа в чотириповерховому ТЦ "Зимова вишня" в Кемерові стався в неділю, 25 березня. Загинули 64 людини, серед них понад 40 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram