ГоловнаСвіт

У Німеччині восени відкриють перший центр депортації біженців

Зараз у країні близько 400 "транзитних центрів", але цього "явно недостатньо".

У Німеччині восени відкриють перший центр депортації біженців
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві внутрішніх справ Німеччини заявили, що до осені 2018 року в країні має запрацювати перший центр депортації біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Голова МВС країни Хорст Зеєгофер очікує, що перший у країні центр депортації біженців, яким відмовили в наданні притулку, розпочне свою роботу ще до осені цього року.

Центри діятимуть за моделлю, запропонованою Зеєгофером, - для прискорення процесу розгляду заяв на отримання притулку. Зазначають, що кінцева їхня мета - "значно збільшити кількість місць для депортованих".

"Я надіюся, що ми зможемо після великодніх свят запропонувати документ із ключовими пунктами", - зазначив статс-секретар відомства Штефан Майєр.

Зараз, за його словами, в Німеччині налічують усього 400 таких місць і цього "явно недостатньо".

Швидше за все, перший центр відкриється в баварських Манхінгу або Бамберзі, де вже розміщені транзитні центри, чи в місті Гіссен, де є можливість розмістити близько 16 тис. осіб.

Нагадаємо, переговори про створення коаліції в Німеччині зайшли в глухий кут через міграційне питання. Наприкінці січня учасники коаліційних переговорів усе ж досягли компромісу в питанні біженців і домовилися продовжити дію чинного регламенту з питань біженців до 31 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram