ГоловнаПолітика

До Криму привезли німецьких школярів

Україна зажадала пояснень від влади Аугсбурга.

До Криму привезли німецьких школярів
Фото: http://crimea.ria.ru

17 німецьких школярів прилетіли в окупований Сімферополь ввечері 27 березня, повідомляє РІА Новини.

На півострові вони пробудуть два дні. Дітей привезли для участі в проекті "Дні російсько-німецької дитячої народної дипломатії в Ялті".

У рамках візиту планується підписання договору про співпрацю між національно-культурною автономією німців Ялти, Ялтинською середньою школою №1, школою іноземних мов "Лінгва-світ" і якоюсь громадською організацією з Німеччини.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що організатори поїздки німецьких школярів до окупованого Криму повинні бути притягнуті до відповідальності.

"Пропагандисти Кремля привезли в окупований Крим німецьких дітей. Через відсутність консульського та страхового захисту - це дуже небезпечна авантюра. Її організатори повинні бути притягнуті до відповідальності", - написав голова МЗС в твітері.

Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко зажадав від обербургомістра міста Аугсбург відреагувати на візит німецьких школярів до Криму, йдеться в повідомленні генконсульства в Facebook.

"Генконсульство обурене фактом використання дітей з Аугсбурга в пропагандистських проектах Кремля на тимчасово окупованій території України", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим генеральний консул звернувся з листом до обербургомістра Аугсбурга Курта Грібля з проханням "жорстко відреагувати на неприпустиме залучення неповнолітніх громадян ФРН до сумнівних політичних акцій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram