ГоловнаПолітика

У Раді готують відповідь на наміри Німеччини брати участь у "Північному потоці-2"

"Позиція Німеччини важлива, але без консолідованої позиції ЄС реалізація цього проекту неможлива".

У Раді готують відповідь на наміри Німеччини брати участь у "Північному потоці-2"
Фото: Макс Требухов

У Верховній Раді готують відповідь на наміри Німеччини брати участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Про це в коментарі LB.ua заявила заступник голови Комітету Ради з питань європейської інтеграції, народний депутат фракції БПП Марія Іонова.

"Ми вже обговорювали це питання (про те, що компанія Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво й експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у німецькій економічній зоні, - ред.). І можу сказати, що від імені парламенту будемо ще раз робити заяву з цього приводу. Але я переконана, крапки в цій історії з «Північним потоком-2» ще не поставлено. Жодної реакції Європарламенту. Природно, позиція Німеччини в цьому контексті важлива. Але без консолідованої позиції ЄС реалізація цього проекту неможлива", - заявила вона.

Іонова повідомила, що перебуває на переговорах у Женеві.

"Українська делегація продовжуватиме порушувати це питання на переговорах з нашими європейськими колегами", - запевнила вона.

Перший заступник голови Комітету Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, нардеп фракції БПП Ольга Белькова, своєю чергою, додала, що члени комітету вже звернулися до НАК "Нафтогаз" для отримання детальнішої інформації.

"Адже поки що ми бачимо інформацію тільки від самої компанії Nord Stream 2 AG. Тоді як минулого тижня Європарламент прийняв рішення, згідно з яким цей проект повинен відповідати всім нормам третього енергетичного пакету. А це означає, що сам проект може бути реалізований на таких умовах, які ніколи не будуть прийнятні для Росії. Тому, дійсно, ще рано ставити крапку. Тільки коли з боку Німеччини буде зроблено офіційні заяви, можна буде говорити про підготовку офіційної реакції України", - сказала вона LB.ua.

Нагадаємо, 21 березня США повідомили компанії, що працюють з "Північним потоком-2", про загрозу санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram