ГоловнаЕкономікаБізнес

США повідомили компанії, які працюють з "Північним потоком-2", про загрозу санкцій

Учасники будівництва трубопроводу можуть потрапити під CAATSA.

США повідомили компанії, які працюють з "Північним потоком-2", про загрозу санкцій
Хизер Нойерт
Фото: Голос Америки

США можуть ввести санкції проти компаній, які працюють із "Північним потоком-2", розповіла на прес-брифінгу представниця Держдепу Хізер Нойєрт.

Стенограма брифінгу доступна на сайті Держдепу.

За словами Нойєрт, такі компанії можуть потрапити під дію CAATSA, закону США "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій".

"У Держдепі витратили дуже багато часу на переговори з партнерами і союзниками за океаном, щоб пояснити їм наслідки CAATSA. Як окрема особа, так і компанія можуть порушити CAATSA і потрапити під санкції. Держдеп, як правило, не коментує дій з приводу санкцій, але ми дали чітко зрозуміти, що фірми, які працюють у секторі, пов'язаному з російськими трубопроводами, які експортують енергоресурси, можуть накликати на себе санкції в рамках CAATSA", - зазначила вона.

Раніше 39 американських сенаторів звернулися в Мінфін і Держдеп з проханням заблокувати реалізацію трубопроводу "Північний потік-2".

Закон CAATSA був ухвалений президентом США Дональдом Трампом у серпні минулого року. Згідно з документом, президент США може вводити санкції щодо будь-яких осіб, які вже після прийняття закону співпрацювали з Росією у сфері будівництва і обслуговування російських трубопроводів. Йдеться про компанії, які зробили інвестиції, продали товари, поставили технології або послуги Росії в зазначеній сфері на суму понад $1 млн або $5 млн протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram