ГоловнаСвіт

Росія збільшує кількість заборонених крилатих ракет, - командувач ядерних сил США

США неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Росія збільшує кількість заборонених крилатих ракет, - командувач ядерних сил США
Фото: Голос Америки

Росія збільшила розміщення крилатих ракет, які порушують договір 1987 року про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це заявив командувач ядерних сил США, голова Стратегічного командування США генерал Джон Хайт, повідомляє Радіо Свобода.

Під час слухань у комітеті Сенату з питань збройних сил республіканець Деб Фішер запитав, чи збільшує Росія виробництво і розміщення крилатих ракет. Хайт відповів ствердно.

Нагадаємо, ще у вересні повідомлялося, що всередині Альянсу ведуться дискусії про дотримання договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності та його вплив на політику безпеки НАТО. Підписаний в 1987 році безстроковий договір між США і СРСР забороняє виробляти, випробовувати і розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500) і малої (від 500 до 1000) дальності.

США неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов договору. Так, в лютому NYT повідомила, що Росія таємно розгорнула крилаті ракети, порушивши договір з США.

1 березня президент РФ Володимир Путін в зверненні до Федеральних зборів розповів про новітнє озброєння Росії: стратегічний ракетний комплекс «Сармат», авіаційний ракетний комплекс «Кинджал», гіперзвуковий ракетний комплекс з планувальним крилатим блоком і бойовою лазерною установкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram