ГоловнаСвіт

У штаб-квартирі Volkswagen пройшли обшуки

Слідчі дії проводилися в 13 офісах компанії в зв'язку зі скандалом з випробуваннями вихлопів.

У штаб-квартирі Volkswagen пройшли обшуки

Прокуратура німецького міста Брауншвейга на початку березня провела серію обшуків в штаб-квартирі автоконцерну Volkswagen (VW) у Вольфсбурзі, повідомляє Немецкая волна.

У вівторок, 20 березня, німецький тижневик WirtschaftsWoche повідомив, що слідчі дії проводилися в 13 офісах компанії, були вилучені документи і великі "обсяги даних", які протягом найближчих тижнів мають бути проаналізовані фахівцями.

Метою правоохоронних органів було виявлення та ідентифікація осіб, підозрюваних в маніпулюванні ринком. До останнього могло привести оприлюднення концерном 9 грудня 2015 року сповіщення, в якому, як видно, містилася "об'єктивно недостовірна інформація" про ситуацію з показниками рівня шкідливих вихлопів дизельних автомобілів, відзначає видання.

Як повідомлялося, в кінці січня навколо VW розгорівся новий скандал. Газети Süddeutsche Zeitung (SZ) і Stuttgarter Zeitung повідомили про те, що німецькі концерни Volkswagen, Daimler і BMW фінансували тести на людях, що проводилися Європейським дослідницьким об'єднанням із захисту навколишнього середовища і здоров'я в транспортному секторі(EUGT).

Під час цих випробувань здорові люди за їх згодою піддавалися короткому впливу діоксиду азоту, що є однією з токсичних складових вихлопних газів дизельних двигунів, пишуть ЗМІ з посиланням на наявний в їх розпорядженні звіт EUGT за 2012-2015 роки. Згідно з цими даними, в Університетській клініці Ахена були обстежені 25 осіб після того, як вони протягом декількох годин вдихали в різних концентраціях отруйний газ NO₂. Результати цього дослідження були опубліковані в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram